Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC renoverar Kronprinsens innergård i Malmö

NCC genomför tillsammans med Heimstaden ett omfattande renoverings- och ombyggnadsarbete i kvarteret Kronprinsen i centrala Malmö, fördelat på flera delentreprenader. En delentreprenad är renovering av innergården, en totalentreprenad vars ordervärde är drygt 60 MSEK.

Energi- och näringsminister Ebba Busch besöker NCC:s stentäkt i Skåne

Idag besökte energi- och näringsminister Ebba Busch NCC:s stentäkt i Södra Sandby, Skåne för ett samtal om den gröna omställningen och vikten av en hållbar materialförsörjning. Statsrådet tog även tillfället i akt att köra världens första anläggningsmaskin tillverkad med fossilfritt stål.

NCC tilldelas byggsektorns kvalitetsutmärkelse PQi

NCC:s projekt UBP Labbhuset 5B i Uppsala Business Park tilldelas byggsektorns pris för Utmärkt Projektkvalitet. Utmärkelsen ”PQi – Utmärkt Projektkvalitet” delas ut till projekt som håller extraordinärt hög projektkvalitet uthålligt över tid. UBP Labbhuset får priset med motiveringen:

NCC och HSB samverkar kring bostadsrätter i Ystad

NCC samverkar med HSB Skåne kring bostadsrätter i kvarteret Kokillen i Ystad, ett projekt som ursprungligen hade kommunala Ystadbostäder som byggherre. Nyligen skrevs markavtal mellan HSB och NCC, som i sin tur förvärvat fastigheterna av Ystadbostäder.

Utvecklingsprojekt i Gullåkraskolan halverade förväntad fjärrvärmeanvändning

Ett utvecklingsinitiativ har pågått under produktionen av Gullåkraskolan i Staffanstorp som resulterade i en halvering av den förväntade fjärrvärmeanvändningen för uppvärmning och uttorkning under produktionstiden.

NCC:s julgåva ska stödja barn med läxhjälp

NCC vill bidra till att ge barn och unga bra förutsättningar att lära och utbilda sig. 2021 års juldonation går därför till ett antal organisationer i Norden som gör verklig skillnad för många genom att stödja barn med läxhjälp.