Skissbild: Link Arkitektur

NCC och HSB samverkar kring bostadsrätter i Ystad

NCC samverkar med HSB Skåne kring bostadsrätter i kvarteret Kokillen i Ystad, ett projekt som ursprungligen hade kommunala Ystadbostäder som byggherre. Nyligen skrevs markavtal mellan HSB och NCC, som i sin tur förvärvat fastigheterna av Ystadbostäder.

- Vi ser en stor potential i Ystad och är därför glada att NCC valt oss som partner i denna affär. Fastigheterna ligger på ett fantastiskt läge precis vid havet och har en nytänkande arkitektur. Under försäljning av andra bostadsrätter i Ystad har vi upplevt ett stort intresse för vår nyproduktion och vi hoppas att detta projekt ska locka minst lika många intressenter, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef på HSB Skåne.

Projektet påbörjades 2019 med Ystadbostäder som byggherre, men pausades då det blev för dyrt. Därefter har NCC erbjudits möjlighet att köpa fastigheterna där Kokillen skulle byggas och fortsätta projektet.

-Vi ser fram emot att tillsammans med en stark och bra partner som HSB fortsätta arbetet med Kokillen, som lämpar sig bättre som bostadsrätter än hyresrätter. HSB kommer att finansiera och sälja bostäderna och vi på NCC kommer att ha själva entreprenaden, säger Ulf Jönsson, affärschef Building Sverige.

Under våren kommer partnerna att tillsammans slutföra projekteringen samt komma överens om ett entreprenadkontrakt. Beräknad försäljningsstart av bostadsrätterna är hösten 2022 och byggstart i slutet av 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige, 070–6581209
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner Syd NCC, 076–5215343

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank