Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Järnvägsutbyggnaden mellan Malmö och Lund slår hållbarhetsmålen igen

På uppdrag av Trafikverket bygger NCC, i joint venture med spanska OHLA, fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund. Genom att kombinera ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet fortsätter projektet att både nå – och slå – de uppsatta målen. Det visar Trafikverkets hållbarhetsrapport för 2022.

NCC hyr ut till fyra nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med fyra nya hyresgäster om totalt cirka 1450 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. MIMO ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

NCC:s kvarter på Masthuggskajen nu Citylab-certifierat

NCC:s handlingsplan för kvarteret på Masthuggskajen i Göteborg har nu certifierats enligt ”Citylab – Handlingsplan för delprojekt”, Sweden Green Building Councils certifieringssystem för hållbar stadsutveckling.

NCC asfalterar vid Nobias fabrik i Jönköping

NCC ska på uppdrag av Kanonaden utföra stora asfalteringsuppdrag vid Nobias nya fabrik i Jönköping. Ungefär 60 000 kvadratmeter ska förses med ny asfalt.

Gatukonst på NCC:s projekt, MIMO i Mölndal

NCC och Mölndals stad bjöd i veckan in till en gemensam workshop där ungdomar fick prova på att skapa gatukonst. Under ledning av gatukonstnären, Benjamin Jocic, utsmyckades planket längs med NCC:s projekt MIMO i Mölndal.

NCC får ny markanvisning i Hornsberg, Stockholm

Stockholms stad har gett NCC en markanvisning för utveckling av cirka 9 000 kvadratmeter kontor med attraktivt läge i Hornsberg, beläget på nordvästra Kungsholmen i Stockholm.

NCC inviger nytt asfaltverk i Uddevalla

I Glimmingen strax utanför Uddevalla har NCC byggt ett nytt asfaltverk. I fredags invigdes asfaltverket av kommunalråd Martin Pettersson.

Järnvägsbro över E6 gjöts på rekordtid

Helgen 26-28 maj genomförde NCC en lyckad och vältajmad gjutning av en ny järnvägsbro över E6 i Göteborg - ett komplext moment med hård deadline.

Snart är NCC Industry arbetsmiljöcertifierade

Standarden heter ISO 45001 och är ett stöd för verksamhetsstyrning av arbetsmiljöarbetet och hur NCC:s affärsområde Industry förhåller sig till en säker och hälsosam arbetsmiljö. Genom att certifiera sig mot standarden visar NCC att man arbetar systematiskt med arbetsmiljöfrågor.

Nytt betongrecept minskar sprickor och koldioxidutsläpp vid NCC:s upprustning av Lilla Edet

Det mer än 100 år gamla vattenkraftverket Lilla Edet ska rustas upp för att höja säkerheten ytterligare för att kunna hantera större vattenflöden. Den nya dammen byggs i klimatförbättrad betong med en ny sammansättning som minskar både koldioxidutsläppen och risken för betongsprickor.