Illustration: NCC

NCC hyr ut till tre nya hyresgäster i MIMO, Mölndal

NCC har tecknat avtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 1 050 kvadratmeter kontorsyta i MIMO. Fastigheten ligger mitt i Mölndals innerstad som erbjuder småskaliga butiker, en modern galleria och kommunikationer lätt tillgängliga utanför dörren.

– Vi är glada att få välkomna ytterligare tre hyresgäster till MIMO, mixen av företag bidrar till ytterligare liv och rörelse i huset. Deras val bekräftar åter Mölndals attraktivitet där MIMO erbjuder moderna kontor med fokus på det mänskliga välmåendet, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Conscia, expertkonsulter inom IT-infrastruktur och cybersäkerhet. Företaget har tecknat hyresavtal avseende 219 kvadratmeter på våning 16. Conscia tillträder sina lokaler i december 2024. 

Joyweek, ett företag som erbjuder Facility Services, har tecknat hyresavtal avseende 257 kvadratmeter på våning 5. Joyweek tillträder sina lokaler i december 2024. 

Absfront, ett företag med specialistkompetens inom customer experience, har tecknat hyresavtal avseende 561 kvadratmeter på våning 16. Absfront tillträder sina lokaler senast i januari 2026. 

MIMO omfattar cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Huset planeras att färdigställas under 2024. I MIMO är bland annat Hertz, Axfood, SATS och Mindpark sedan tidigare klara hyresgäster.  

MIMO är utvecklat enligt NCC:s MåBra-metod genom vilken man adderar värde till en fastighet baserat på dess unika förutsättningar. Det innebär bland annat att belysning, material, färg, ventilation, sociala utrymmen och andra delar av arbetsupplevelsen har utvärderats och anpassats för att människorna som kommer att vistas i huset ska trivas och må så bra som möjligt. I huset kommer det även finnas en träningsanläggning och hälsosamma matalternativ för att ytterligare stärka kontorets betydelse för medarbetarna.  

Fastigheten byggs för att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent. 

Läs mer om MIMO