Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC satsar på certifierat virke över hela landet

Som ett led i att möta kundernas efterfrågan har NCC och Beijer Byggmaterial beslutat satsa på certifierat virke i ett rikstäckande ramavtal. Med start i maj kommer därmed allt virke som NCC beställer från Beijer att vara certifierat enligt Programme for the Endorsement of Forest Certification, PEFC™.

Viktigt steg taget för spårbarhet i hela byggprocessen och en byggnads livscykel

Under 2018 fattade ledande aktörer i byggbranschen (NCC, Peab, Skanska, JM, Veidekke, Byggmaterialindustrierna, Byggmaterialhandlarna och BIM Alliance) ett branschgemensamt beslut om att använda GTIN, Global Trade Item Number, som standardiserad identifikation för byggprodukter. Nu har ett nytt enhälligt beslut om GTIN-regler anpassade för byggbranschen i Sverige, och på sikt globalt, fattats.

NCC tecknar hyresavtal med Viatris i Järva Krog

NCC har tecknat hyresavtal med läkemedelsföretaget Viatris som flyttar in i nya kontorslokaler i Järva Krog, Stockholm. I den framväxande kvartersstaden får företaget ett modernt, miljöcertifierat och flexibelt kontor i attraktivt läge.

NCC avbryter samarbete med underentreprenör i projekt Västlänken, deletapp Centralen

NCC väljer att avsluta samarbetet med en underentreprenör i projekt Västlänken, deletapp Centralen i Göteborg. Anledningen är att underentreprenören misstänks ha brutit mot NCC:s uppförandekod.

NCC samverkar kring hyresrätter i Malmö

NCC har inlett ett samarbete med City Entreprenad AB för att planera en nybyggnad av cirka 130 hyresrätter i flerbostadshus i centrala Malmö.

NCC:s projekt Hangar 5 först ut att tillämpa nya standarder i digitala bygghandlingar

NCC:s projekt Hangar 5 i Bromma, väster om Stockholm, är först ut i Sverige att tillämpa nya standarder i digitala bygghandlingar. Projektet som kommer att ha cirka 4 000 ritningar och bygghandlingar kommer tack vare de nya standarderna att få ett enklare informationsflöde och spara mycket tid.