Illustration: Tomorrow AB

EcoOnline hyr kontor i Kineum i Göteborg

EcoOnline har tecknat ett hyresavtal om totalt 916 kvadratmeter kontorslokaler i NCC och Platzers gemensamma projekt Kineum i Göteborg.

Mjukvaruföretaget EcoOnline flyttar sitt kontor till Kineum i Gårda, lokalen de hyr är om 916 kvadratmeter och är beläget på våning 19 av 27. Företaget tillträder sitt nya kontor i början av maj 2023.

- Vi fortsätter att glädjas åt det stora intresset för Kineum som vi ser är ett resultat av det unika koncept som kombinerar kontorsarbetsplatser med service och välkomstkänslan i ett starkt hotellkoncept. Våra hyresgäster och besökare delar ytor som lobby, restaurang, konferens och reception och det upplevs attraktivt av våra hyresgäster, säger Johanna Hult Rentsch, Department Manager NCC Property Development.

Kineum omfattar en ny byggnad i Gårda om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i slutet av 2018 och kommer att färdigställas under 2022.

- Kineum är ett unikt kontorshus med integrerat hotell som kommer stärka oss som bolag på vår fortsatta tillväxtresa i Sverige. Vi är övertygade om att en fantastisk arbetsmiljö får människor, varumärket och lönsamheten att växa och vårt nya kontor kommer att bidra till detta. Det kommer att vara en modern mötesplats för såväl våra befintliga och blivande medarbetare som kunder, säger Martina Jonsson, VD EcoOnline AB.

Projektet genomförs gemensamt där NCC Property Development och Platzer äger 50 procent vardera i ett gemensamägt JV-bolag. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.