NCC bygger Örebros första nya skola på 24 år

NCC bygger Tybblelundsskolan på uppdrag av Futurum Fastigheter i Örebro AB. Den ska rymma 525 elever från förskoleklass till sjätte klass samt en ny förskola med tio avdelningar och plats för 180 barn. Ordern är värd 223 MSEK. 

– Behovet av nya skolor är stort i kommunen. Förutom Mariebergsskolan som ersatte en tidigare skola 2006 är det här den första helt nya kommunala skolan i Örebro sedan 1992, men glädjande nog inte den sista. Fler skolor är på gång, säger Göran Lunander, vd på Futurum Fastigheter.

Tybblelundsskolan blir i en stor sammanhängande byggnad på 8 900 kvadratmeter fördelade på två våningar. Byggnaden ska inrymma klassrum, musiksal, slöjdsal, hemkunskapssal samt en förskola. Lokalerna ska även användas till fritidsverksamhet samt kunna hyras ut till annan verksamhet.

Futurum Fastigheter har högt ställda krav på skolbyggnadens miljöprestanda. Det innebär att eleverna får ett sunt inomhusklimat med bra ventilation, att sunda byggmaterial används och att skolan får låg energianvändning.

– Vi är glada och stolta över att Futurum Fastigheter visar förtroende för NCC genom att välja samverkansformen partnering tillsammans med oss i ännu ett skolprojekt. Vi tar med oss våra erfarenheter från samarbetet vid ombyggnaden av Karolinska skolan och fokuserar på att tillsammans hitta de allra bästa lösningarna för en modern skolbyggnad anpassad för dagens pedagogik, säger Peter Höög, avdelningschef NCC Building.

Tybblelundsskolan byggs med partnering, en samverkansform där fokus ligger på en öppen och nära dialog mellan alla inblandade. Första spadtaget togs den 21 juni 2016. Förskolan ska stå klar till höstterminen 2017 och skolan till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Höög, avdelningschef på NCC Building 072-572 17 04
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Öst, NCC AB, 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.