NCC bygger ny Raoul Wallenbergskola

NCC bygger ny skola i attraktiva Järvastaden. Hyresgäst blir Raoul Wallenbergskolan och långsiktig ägare är Hemsö Fastighets AB. Parallellt byggs en ny idrottshall som kan användas över dygnet av både skolan och Solna kommuns fritids- och föreningsverksamhet. Ordern är värd 143 MSEK.

– Järvastaden växer och behovet av skolverksamhet är stort. Vi på Hemsö har stor erfarenhet av att både projektera och äga skolfastigheter och kan tillsammans med NCC skapa hållbara och attraktiva skolmiljöer, säger Per Berggren, vd på Hemsö Fastighets AB.

Raoul Wallenbergskolan F – 6 uppförs i två byggnader om vardera två våningar fördelade på 5 300 kvadratmeter. Byggnaderna ska rymma idrottshall samt skollokaler för cirka 500 elever.

– Byggnaderna miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad silver. Det innebär att eleverna får ett sunt inomhusklimat med bra ventilation, sunda byggmaterial och låg energianvändning, säger Ulrika Nyström, affärschef på NCC Building.

Solna stad har beslutat att hyra idrottshallen på vardagar och helger när skolan inte använder den. Skolan kan därför vissa tidpunkter användas av föreningar och enskilda organisationer. Även den fritidsgård som planeras i skolbyggnaden ska hyras av Solna stad på heltid.

Den multifunktionella idrottshallen ska även ge plats för bland annat fritidsverksamhet, slöjdsalar, hemkunskapsal, musiksal, klassrum årskurs 6 samt även fungera som aula. Raoul Wallenbergskolan ska vara "skolan mitt i byn", en mötesplats för olika åldrar, barn och vuxna.

I skolköket kommer skollunch att tillredas av en restauratör. Möjlighet att beställa middagsmat ska även finnas för föräldrar och andra som har aktiviteter i skolan.

Bygget av Raoul Wallenbergskolan är ett samverkansprojekt mellan Hemsö Fastighets AB och NCC där Raoul Wallenbergskolan, liksom Solna kommun är engagerade parter. Första spadtaget togs den 5 april 2016 och skolan ska stå klar då hösterminen börjar 2017.

Affären orderregistreras i andra kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building (ca 80 procent) och Infrastructure (ca 20 procent).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulrika Nyström, affärschef, NCC Building
Telefon 072-204 72 15
Charlotte Hagman, presschef Sverige, NCC AB
Telefon 070-376 10 64

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm