Idag lanseras podcasten Stadspodden från Dome of Visions på KTH

NCC och kommunikationsföretaget A Beautiful Soup startar tillsammans en podcast kring hållbarhet och stadsutveckling. Stadspodden spelas in i Dome of Visions på KTH i Stockholm och programledare är Per Ankersjö, tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad.

- I Dome of Visions har vi skapat en arena för samtal kring en hållbar framtid under ett rad olika teman. Just nu pågår många intressanta seminarier och utställningar på temat Empowered by the city. Podcasten blir ett välkommet och spännande tillskott till dessa aktiviteter, säger Christina Lindbäck, NCC:s hållbarhetschef.

Stadspodden spelas in i Dome of Visions på KTH:s campus och knyter an till verksamheten där. Gäster kommer att vara branschfolk, forskare och politiker. Varje avsnitt får ett tema som är kopplat till hållbar stadsutveckling.

- Det händer otroligt många spännande saker inom byggande, fastigheter, transport och energiområdet. Allt kretsar kring städerna och hur de utvecklas. Vår ambition är att den här podden ska vara ett nav och en arena för den utvecklingen. Därför är vi jätteglada över att ha landat det här samarbetet med NCC som är en mycket tung aktör i samhällsbygget, säger Per Ankersjö, delägare i kommunikationsföretaget A Beautiful Soup som är specialiserade på hållbar stadsutveckling.

Första avsnittet av Stadspodden  lanseras den 19 april och finns då på alla vanliga plattformar för podcasts. Temat för första avsnittet är Medborgardriven stadsutveckling och gäster är filmregissören Måns Herngren, Fastighetsägarnas VD Billy McCormac, KTH-forskaren Meike Schalk och tidigare språkröret för Grön Ungdom och stockholmspolitikern Lorentz Tovatt (MP).

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christina Lindbäck, hållbarhetschef NCC
Telefon 070-680 16 74
Per Ankersjö, partner och seniorkonsult, A Beautiful Soup
Telefon 072-246 20 10
Charlotte Hagman, presschef Sverige, NCC AB
Telefon 070-376 10 64

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.