NCC bygger radhus i Helsingborg i samverkan med SHH

Efter ett marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun inleder NCC, i samverkan med SHH Bostad, byggandet av den första etappen om 25 nya bostadsrättsradhus i Gustavslund i Helsingborg. Alla radhusen i första etappen är redan sålda. Ordern är värd cirka 50 MSEK.

– NCC vill bygga prisvärda bostäder med god kvalité till rimligt pris och på så sätt bidra till att göra bra bostäder tillgängliga för flera. Det stora intresset för radhusen på Gustavslund, där vi redan haft en framgångsrik säljstart av första etappen, visar att vi är på rätt väg, säger Per-Arne Martinsson, Chef Projektutveckling NCC Building.

Gustavslund är ett attraktivt familjevänligt område öster om Helsingborg med goda kommunikationer, nära till affär, idrottsanläggningar, nyöppnad förskola och fina miljöer. I området planeras också en ny skola, F – åk 9. 

–  Vi är mycket glada att tillsammans med NCC få möjligheten att lansera vårt första radhusprojekt i ett mycket efterfrågat läge på en attraktiv ort. Vi ser också fram emot att etablera en ökad närvaro i Helsingborg och i regionen i stort, säger Misha Moeremans, VD, SHH Svenska Hyreshus AB. 

Totalt omfattar projektets två etapper 55 yteffektiva bostadsrättsradhus i två plan. De 30 radhusen i etapp 2 kommer ut till försäljning inom kort. NCC är totalentreprenör och har utformat projektet i nära samarbete med SHH, i syfte att skapa hållbara bostadsrätter med god standard och till rimliga priser på en ort med brist på bostäder.

Byggstart för den första etappen av radhusen planeras ske i augusti. Preliminärt sker inflyttning sommaren 2017.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per-Arne Martinsson, chef stab Projektutveckling, NCC Building, tel 070-348 47 67
Jessica Snygg, affärschef,  NCC Building, tel 070-088 82 61
Jenny Johnsson, Communication officer, Communication operations Sverige tel. 070-589 67 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.