Bad- och simanläggning i Varberg

NCC bygger i partnering med Varbergs Fastighets AB Varbergs nya sim- och badanläggning, Pingvinen. Anläggningen omfattar en 50-metersbassäng, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten och aktivitetsbad med rutschkanor.

NCC och Varberg Fastighets AB inledde sitt partneringsamarbete i november 2017 och har sedan dess projekterat byggnationen, enats om riktpriset och startat produktionen.

Varberg expanderar och den nya bad- och simanläggningen som kommer att byggas ska vara en aktivitet för invånarna. Den är tänkt att tillgodose deras behov av rekreation, fritids- och föreningsverksamhet. Kommunens gamla simhall invigdes i början av 1980-talet och hade ett omfattande renoveringsbehov. Den nya anläggningen kommer att ligga på samma plats som den gamla, som rivits under hösten 2018, och klara av ett besöksantal på cirka 350 000 personer per år.

Så här blir den nya bad- och simanläggningen

Bild på Jonas Wångsell, affärsansvarig Badhus, NCC Building Sweden.
Jonas Wångsell

Affärsansvarig Badhus, NCC Building Sweden

Byggstartsceremoni med vatteninslag

Istället för ett traditionellt spadtag genomfördes i december 2018 en byggstartsceremoni, där representanter från Varbergs kommun och föreningsliv symboliskt fyllde de blivande bassängerna med de första 3 literna vatten (av totalt 3 500 000 liter i den färdiga anläggningen).§