Illustration: TEA

Bilhall för exklusiva bilar i Helsingborg

NCC bygger på uppdrag av PlatinumCars en bilhall för exklusiva bilar i Helsingborg. NCC har tidigare byggt en liknande anläggning i Norrköping åt samma kund.

Den 22 meter höga anläggningen blir ett spektakulärt blickfång vid norra infarten till Helsingborg. NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av en exklusiv bilhall i tre plan med exponeringsytor för 100 bilar, verkstad, lokaler för rekonditionering, foliering och tvätt samt kontor och mötesytor med hotellkänsla, totalt 7 400 kvadratmeter. Bilhallen har många speciella lösningar, bland annat hög takhöjd och stora spännvidder, där NCC:s bredd och erfarenhet av komplexa projekt kommer väl till pass. 

För sju år sedan byggde NCC PlatinumCars första bilhall i Norrköping och några år senare byggde NCC till den så att den därefter blev en av Europas största sportbilscenter. Bilhallen i Helsingborg planeras att bli i motsvarande storlek inom några år.

Byggstart var i december 2021 och bilhallen beräknas stå klar första kvartalet 2023.

Första spadtag Platinumcars Helsingborg
Första spadtaget togs 8 december 2021 av David Fritzson Bratt, affärschef NCC, Sigge Bilajbegovic, VD Platinumcars och Christian Orsing, ordf Stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.
Samverkan med NCC fungerade väldigt bra vid byggnationen av vår anläggning i Norrköping, så jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet i Helsingborg.
Sigge Bilajbegovic, VD PlatinumCars
David Fritzson Bratt

Affärschef, Sydväst, NCC Building Sweden