Media

Välkommen till vår mediaavdelning. Här hittar du pressmeddelanden och nyheter om våra projekt, verksamhet och anställda i Norden. Du hittar även bilder, filmer, våra social mediakanaler, NCC i korthet, mediakontakter och mycket mer.

NCC Presstjänst: 08-585 51 900
E-post: press@ncc.se

anna_trane
Anna Trane

Head of Corporate Media Relations & Press, NCC Group

charlotte_hagman_2010_ncc654
Charlotte Hagman

Presschef Sverige, NCC Group

Pressmeddelanden

2016-09-30
Även småkryp bör inkluderas i staden

Alla ska få bo, en oväntad arkitekttävling riktad till riktigt små viktiga invånare i staden är avgjord. Idétävlingen är framtagen av Dome of Visions i samarbete med NCC, KTH, BeeUrban och Naturhistoriska riksmuseet, med stöd av Sveriges Arkitekter.

Läs mer
2016-09-28
Anrik vårdbyggnad blir ny BUP-mottagning

Nu börjar NCC renovera det kulturhistoriska ”Pepparkakshuset” på Halmstads sjukhusområde så att barn- och ungdomspsykiatrin, BUP kan flytta in. I uppdraget ingår även att anpassa ett kontorshus för landstingets IT-avdelning. Region Hallands order är värd 52 MSEK.  

Läs mer
2016-09-26
NCC bygger 36 bostäder med koncept i Kalmar

NCC bygger 36 hållbara bostadsrätter av hög kvalitet med det egenutvecklade bostadskonceptet Design Duo. Husen uppförs på bara åtta månader i villaområdet Lindsdal utanför Kalmar. Ordern från SHH Bostad AB är värd 45 MSEK. 

Läs mer
2016-09-21
NCC:s nya kalkylator hjälper kunderna att ta klimatsmarta beslut

NCC:s nya klimatkalkylator är ett datorprogram som jämför utsläppen av koldioxid från olika metoder att förnya eller lägga om rörledningar i marken. Att förnya rör inifrån ger upp till 90 procent mindre klimatutsläpp än att gräva upp och byta ut rören. 

Läs mer
2016-09-20
NCC bygger ytterligare en förskola i Varberg

NCC startar nu byggnationen av förskola nummer tre i det avtal om fem förskolor som NCC ska bygga åt Varbergs kommun. Ordervärdet är ca 50 MSEK.

Läs mer

Nyheter

2016-09-27
NCC slår nytt rekord i digitalisering

Aldrig tidigare har ett företag spridit programmet Bluebeam så snabbt i sin organisation. Igår var därför det amerikanska företaget på besök på NCC:s huvudkontor i Solna för att ta reda på hur det gick till.

Läs mer
2016-09-20
NCC på Business Arena i Stockholm

Den 21- 22 september är det dags för Business Arena i Stockholm. Under två dagar diskuteras aktuella ämnen inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn på Waterfront Congress Center. NCC finns självklart på plats.

Läs mer
2016-09-16
Idag firas startskottet för Stockholm Norvik Hamn och Norvik logistik- och företagspark

Det var trångt ute på Norviksudden i idag när NCC, Stockholms Hamnar, Nynäshamns kommun, företagare och nynäshamnare tillsammans deltog i en festlig ceremoni för att fira byggstarten av den nya hamnen och logistik- och företagsparken. 

Läs mer
2016-09-09
Vilanhallen ska lyfta bollsporterna i Skara

Vilanhallen är en förädling av NCC:s bollhallskoncept och projektet har genomförts i partneringsamarbete med Skara kommun.

Läs mer
2016-09-07
Godrath utsedd till Årets Bygglärling

Årets Bygglärling är en tradition som Malmö-Lunds byggmästareförening haft sedan 1960-talet. Varje år utses fem bygglärlingar som förutom äran får åka på en studieresa tillsammans med representanter från byggmästareföreningen. I år går resan till Barcelona. En av årets stipendiater är Ghodrat Ramazan som är lärling på NCC i Malmö.

Läs mer