NCC bygger ytterligare en förskola i Varberg

NCC startar nu byggnationen av förskola nummer tre i det avtal om fem förskolor som NCC ska bygga åt Varbergs kommun. Ordervärdet är ca 50 MSEK.

Österängens förskola är den tredje förskolan som NCC bygger i Varberg inom ramen för ett avtal som omfattar fem förskolor. Grundkonceptet för förskolorna är utvecklat i strategisk partnering, en strukturerad samarbetsform där fokus ligger på en öppen och nära dialog mellan alla inblandade.

– Samarbetsformen gör att Varbergs kommun  kan satsa på en långsiktig och hållbar ekonomisk lösning för barnomsorgens lokalbehov, säger Stefan Berntsson, projektledare, Varbergs Fastighets AB

– Vi har givetvis dragit erfarenhet från de tidigare projekten vi har gjort ihop. Ambitionen är att skapa förskolor där personalen och barnen får en bra miljö att arbeta och vara i och vi arbetar utifrån ett koncept där vi gör justeringar från förskola till förskola. Byggnaden blir flexibel och även enkel att bygga till och förändra i framtiden, säger Shahroz Sahba, affärschef på NCC Building

Förskolan, som ska stå klar i september 2017, blir totalt 1888 kvadratmeter stor kommer ge plats för ca 200 barn. Det blir åtta nya avdelningar i anslutning till Bolmens förskola som har två avdelningar. Byggnaderna ska förbindas och får nytt gemensamt tillagningskök.

Affären orderregistreras i 3e kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Shahroz Sahba, affärschef NCC Building SE Väst, 031-771 51 84
Carin Kärrberg, kommunikationsansvarig Väst, NCC AB, 070 – 088 77 59

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.