NCC bygger 100 lägenheter i centrala Trelleborg på uppdrag av TrelleborgsHem

NCC kommer på totalentreprenad för AB TrelleborgsHem att bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg. Ordervärdet uppgår till cirka 130 MSEK.

De nya fastigheterna uppförs i kvarteret Sparven 1, beläget strax väster om Trelleborg ABs huvudkontor. De 10o lägenheterna fördelas på två byggnader om vardera fem våningar. De kommer även att rymma två-tre butikslokaler. I området kommer NCC också att anlägga utemiljö med en piazza och parkeringar i anslutning till husen.

– Efterfrågan på hyresrätter i innerstaden är stor. Det är därför glädjande att vi tillsammans med NCC får möjlighet att skapa ett helt nytt bostadskvarter på centralt läge i Trelleborg. För att anknyta till platsen, som Trelleborgs bryggeri en gång huserade på, kommer den gamla bryggerikänslan att återskapas i de nya byggnaderna, säger Pia Jönsson VD på TrelleborgsHem.

– Upphandlingen genomfördes genom att anbudsgivarna fick lämna ett pris för varje producerad bostadsarea. På detta sätt ger det NCC en morot att producera så mycket lägenhetsyta som möjligt, inom givna ramar, i vår färdigprojektering av projektet. Bra för NCC och bra för TrelleborgsHem. En typisk win-winsituation, säger Ulf Öst, affärschef på NCC.

Detaljprojektering av fastigheten påbörjas omgående av NCC. Fastigheten byggs i två etapper. Planerad byggstart för etapp ett är efter sommaren 2017. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019

Affären orderregistreras i det fjärde kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden, +46 (0)70-088 81 14
Pia Jönsson, VD AB TrelleborgsHem, +46 (0)709-61 02 59
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig NCC Syd, +46 (0)76 521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.