NCC bygger 208 nya studentbostäder i Örebro

NCC bygger totalt 208 studentlägenheter både på och i närheten av Örebros universitetsområde. Studentbostäderna kan även hyras av unga som ett första eget boende. NCC utvecklar dem i samarbete med Behrn Fastigheter. Uppdragen är värda totalt 171 MSEK. 

– Allt fler studenter väljer att stanna i Örebro efter utbildningen. Trivs de hos oss kan de bo kvar som ett första alternativ. Både studenter och de som söker ett första boende är välkomna. Idag har vi 120 studentbostäder och nu vill vi utöka vårt bestånd för unga, säger vd Per Johan Behrn.

Även om det byggs en del studentbostäder i Örebro finns det alltså en bredare efterfrågan på bostäder bland unga. Majoriteten av lägenheterna – 161 stycken – byggs 500 meter från universitetet i två storlekar. Dels ett rum och kök på 25 kvadratmeter, dels två rum och kök på 50 kvadratmeter. De tre bostadshusen får fyra våningar med loftgångar och invändiga trapphus.

– NCC tog fram ett förslag på hur bostäderna kunde utformas utifrån detaljplanen och tomtens förutsättningar och presenterade för Per Johan Behrn. Han var positiv till förslaget och det känns bra att tillsammans med Behrn Fastigheter kunna erbjuda studenter i Örebro nya och fräscha bostäder, bara ett stenkast universitetet, säger Gustav Falkenström, affärschef, NCC Building.

Projektet är ett exempel på projektutveckling som NCC jobbar mycket med. Det innebär att NCC letar mark och skapar förutsättningarna för att sedan tillsammans med intressenter utveckla lokaler och bostäder.

På universitetsområdet bygger NCC dessutom ett bostadshus i fem våningar med 47 lägenheter för Behrn. Här är samtliga lägenheter ett rum och kök på 22,5 kvadratmeter. Huset får vita fasader.

Behrn Fastigheter är en av Örebros största fastighetsägare och har tidigare byggt flera bostäder i samarbetat med NCC. I våras påbörjades kvarteret Piloten med 105 lägenheter som byggs enligt NCC:s koncept NCC Folkboende. De nya studentbostäderna byggs i vissa delar enligt samma koncept, till exempel de murade fasaderna, platsgjuten betongstomme och yteffektiv planlösning.

Byggstart sker augusti till september 2016. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i januari 2018.

Affärerna orderregistrerades första och andra kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Gustav Falkenström, affärschef NCC Building, 019-17 75 37
Lena Fridholm, kommunikationsansvarig Öst, NCC AB, 070-360 37 16

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.