NCC:s byggnad Torsplan 2 vinner miljöpris

Handel- och kontorsbyggnaden Torsplan 2 i Stockholm vinner Årets miljöpris på Betonggalan. Byggnaden är designad och byggd av NCC. Priset delades ut på Berns i Stockholm igår.

– Det känns väldigt kul att vi nu tagit emot det andra miljöpriset för Torsplan 2. I mars 2016 fick fastigheten priset Bästa handelsbyggnad vid prestigefyllda BREEAM Awards, säger Charlotte Wikner, projektchef på NCC Building.

Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong och är en mingelfest där priser delas ut i åtta kategorier. Torsplan 2 omfattar 3 500 kvadratmeter butiksyta, 18 500 kvadratmeter kontor och en tunnelbanestation i Stockholms nya stadsdel Hagastaden. 

Torsplan 2 har en robust stomme av betong. Våningsplan med få pelare skapar flexibilitet och den tunga stommen skapar god inomhusmiljö med minskade temperaturväxlingar och lägre energianvändning.

Den arkitektoniskt genomarbetade fasaden med sitt runda hörn består av prefabricerad betong utan synliga skarvar, en unik egenskap i storstadsmiljö. Byggsystemet gav en effektiv byggfas och ett tätt hus tidigt, vilket minskade uppvärmningsbehovet.

Miljöcertifiering enligt systemet BREEAM i den högsta nivån Outstanding pågår. Det ställer hårda krav på exempelvis energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, föroreningar, transporter, byggnadsmaterial, avfallshantering och förvaltningsprocesser.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Charlotte Wikner, projektchef NCC Building Hus Stockholm
Telefon 070-191 59 69
Åsa Gatter, projektledare NCC Property Development Sverige
Telefon 070-236 05 35
Linda Sällström, kommunikationsansvarig Mälardalen, NCC AB
Telefon 08-585 518 70

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.