NCC:s Torsplan vinnare i BREEAM Awards

På BREEAM Awards gala i London igår tog Torsplan 2 emot priset för Bästa nya handelsbyggnad. Torsplan 2 tävlade mot över 40 fastigheter från hela Europa.  

– Torsplan ligger mig varmt om hjärtat. Fastigheten möter både social hållbarhet och de högsta miljökraven i världen. Kombinationen av sunt inomhusklimat och tillgång till träning och annan service gör att de som vistas här kommer att må bra. Torsplan har också en viktig roll i utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och dess life science-profil som vi medvetet har jobbat hårt med att tillföra stadsdelen, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development.

BREEAM Awards är ett årligt event som lyfter fram BREEAM-fastigheter utifrån bland annat design och konstruktion. 

Juryn, som består av oberoende branschdomare, motiverar sitt val enligt nedan:

‑ Projektet får priset för sin höga nivå på design och för en förnuftig och praktisk helhetslösning.

NCC har ambitionen att certifiera Torsplan 2 i den högsta nivån Outstanding enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnaden blir därmed ett av få projekt i världen med den höga miljöklassen. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Fastigheten blir även en GreenBuilding. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development Sverige
Telefon 073-364 77 77
Åsa Thoft, Head of Communication Operations Sverige
Telefon 070-191 93 84

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 62 Mdr SEK och 18 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.