NCC byggstartar 74 hyreslägenheter i Säter

NCC startar Sveriges första byggnation av hyreslägenheter enligt konceptet NCC Lamell i Säter, Dalarna. NCC och Säterbostäder inledde sitt samarbete i september 2018 om att bygga bostäder i kvarteret Liljan och nu sätts spaden i marken. Ordervärdet uppgår till 102 MSEK.

NCC byggstartar hyreslgenheter i Ster

Illustration: Arkinova

– Det känns positivt att vi nu börjar bygga. Efterfrågan på bostäder i Säter är stort och som kommunalt bostadsföretag är vi en viktig del i utvecklingen genom att erbjuda hållbara och prisvärda bostäder. Med NCC som partner får vi en trygg produktion och skapar bostäder för alla åldrar i kommunen, säger Torbjörn Orr, ordförande i Säterbostäder AB.

Kvarteret Liljan omfattar 74 hyreslägenheter som fördelas i två hus med fem våningsplan. Husen placeras i vinkel och får en fasad av rött tegel. Lägenheterna får 1–4 rum och kök, samtliga med hög standard och inglasad balkong.

Husen är de första som byggs i Sverige som baseras på ett av NCC:s hållbara bostadskoncept NCC Lamell. Konceptet är utvecklat för de stadsmiljöer där det finns krav på kvartersstukturer och utseendet kan varieras för att passa in i omgivningen och på många olika tomter. NCC Lamell byggs i fyra till åtta våningar och även lägenhetsfördelning, entré och våningshöjd kan varieras.

– På NCC har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga bostäder med hög boendekvalitet med lång livslängd och lågt underhåll till ett bra pris. Vi är glada att valet föll på NCC Lamell som koncept för att möta behovet av bostäder i Säter, säger Olle Andersson, affärschef NCC Building.

Byggnationen startar nu med markarbeten. Sommaren 2020 ska husen stå klara för inflyttning, lägenheterna hanteras via bostadskön hos Säterbostäder.

Affären registrerades i tredje kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Andersson, affärschef NCC Building, 070-088 74 89
Linda Sällström, kommunikationsansvarig NCC Building Stockholm/Uppsala, 08-585 518 70

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.