NCC har byggt klart Timrå Simhall – 5 400 kvadratmeter badglädje

Sedan april 2020 har NCC byggt Timrå Simhall som nu överlämnas till Timrå kommun. Äkta badglädje på 5 400 kvadratmeter erbjuds kommuninvånarna i den nya simhallen.

Huset som NCC har byggt är 52 meter långt och 46 meter brett och huserar cirka 1 160 000 liter vatten. I badhuset finns två bassänger med höj- och sänkbar botten som kan regleras från 0 till1,80 meters djup. Den stora bassängen har åtta 25-metersbanor och är 20,5 meter bred. Under byggnationen har närmare 80 personer varit involverade.

– Kompetens, expertis och medarbetarengagemang har visats i det här bygget. NCC har levererat en enastående simhall i rätt tid och samtidigt navigerat klokt under coronatider, vilket jag verkligen är stolt över, säger Petter Lundqvist, projektutvecklare NCC Building.

Simhallar och badhus är en byggnadstyp som har många utmaningar. Allt från speciella gjutningar till avdunstning, isolering och luftväxlingar kring vattenmiljöer måste fungera perfekt. Nu är bassängerna i Timrås nya badhus vattenfyllda, kakel och klinker är på plats, precis som vattenreningsfilter och en enorm ventilationsanläggning i bottenplan. I familjebadet illustreras Timrås historia i utsmyckningar och figurer för vattenlekar.

Badhuset kommer att invigas hösten 2022.