Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Bergnäset ska leverera byggnadsställningar till LKAB

Bergnäset och LKAB har tecknat ett treårigt ramavtal för ställningsbyggnad som ska säkerställa att LKAB och företagets entreprenörer kan underhålla, bygga nya anläggningar eller snabbt utföra underhåll och reparationer dygnet runt.

H22-stolen lever vidare på skolor i Helsingborg

I samband med H22 skapade NCC och White arkitekter tillsammans H22-stolen ”Spill jar” som fanns utplacerad på olika platser i Helsingborg under H22 City Expo. Vid expots slut skänktes cirka 50 H22-stolar till Helsingborgs stads fastighetsförvaltning, som nu placerat ut dem på skolor runt om i kommunen.

Smygstart för NCC och Ebo:s ombyggnad av Spritfabriken i Eslöv

Den 2 november hackades den första tegelstenen loss i fasaden på den gamla Spritfabriken i Eslöv, en symbolhandling för att markera att NCC och Eslövs Bostads AB (Ebo) nu påbörjar förberedande arbeten inför den gamla fabrikens omvandling till bostäder och kontor. Det röda teglet är en stor del av Spritfabrikens själ, därför var det naturligt att påbörja projektet med att hacka loss den första tegelstenen som sedan ska rengöras från murbruk och återanvändas.

Som att gå på tå medan vi bygger tunnelbana

En ny tunnelbanelinje är något stort för alla inblandade – och inte minst för Stockholm som region. På uppdrag av Region Stockholm bygger NCC den nya tunnelbanestationen Hagastaden och tunneln dit från Odenplan. Utöver de förväntade utmaningarna med komplexa arbeten under mark finns här också ovanligt många känsliga verksamheter som projektet behöver ta hänsyn till.