Kreativ konceptbild på hur Frihamnen i Göteborg kan komma att se ut.

Frihamnen - inspirerande pionjäranda i ny, central stadsdel

I det klassiska hamnområdet som ska förvandlas till en central, livfull stadsdel har du en unik möjlighet att skräddarsy din nya arbetsplats. Låga driftskostnader och fina kommunikationer är andra fördelar som kommer att göra Frihamnen till en attraktiv plats för din verksamhet.

Området

I takt med att centrala Göteborg utvidgas skapas en ny stadsdel som förbinder de båda älvstränderna och sträcker sig vidare mot Kvillebäcken, Lindholmen och Backaplan. Resultatet är en vattennära stadsdel där privatbostäder kommer att samsas med kontor och restauranger i en tät men ändå småskalig bebyggelse som tar vara på platsens historiska arv. Boende på husbåtar och fina möjligheter till sol och bad sommartid gör området till ett lika personligt som spektakulärt tillskott till Göteborg som stad.

Er nya arbetsplats

Här kommer de nya fastigheterna att erbjuda effektiva och flexibla lokaler för handel, service och kontorsytor. Hyresgäster kommer att ges stora möjligheter att påverka lokalerna redan i en tidig fas genom konceptet ”Future Office by NCC”. Lokalerna kommer att få låga driftskostnader och fastigheten är miljöcertifierad enligt BREEAM.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Frihamnen kommer att vara förstklassiga vare sig du väljer spårvagn, buss, båt eller cykel.

Centrala Göteborg utvidgas. Staden har en tydlig ambition att förbinda de två älvstränderna med varandra och vidare mot Kvillebäcken, Lindholmen och Backaplan. Så småningom kommer cirka 15 000 personer att flytta in i området och nästan lika många får sina arbetsplatser här. Visionen är ett hållbart, levande stadsrum där människor både ska kunna bo, arbeta och spendera sin fritid.

NCC AB visar i sin ansökan på stor förståelse för uppgiften att utveckla en tät och blandad stad. De har lång erfarenhet av stadsutveckling och multibyggande. Bolaget kommer på ett positivt sätt att kunna bidra i processen att utveckla platsen och arbetet med planen.
Juryns motivering för NCC vid markanvisningen
Bild på Soumia El Ghazouani, fastighetsutvecklare region Väst, NCC Property Development.
Soumia El Ghazouani

Fastighetsutvecklare, Region Väst, NCC Property Development

Anmäl intresse för att hyra kontor

Läs mer om vår integritetspolicy