Projektutveckling av bostäder – flerbostadshus och småhusområden

I bostadsprojekt arbetar NCC gärna i affärsmässigt partnerskap, så kallade joint-venture eller projektbolag. Detta innebär ett tätt samarbete där vi gemensamt genomför projekt med likvärdig insats samtidigt som vi delar på risker och möjligheter. Målet är att dra nytta av varandras kompetenser och erfarenheter för att tillsammans optimera projektet och uppfylla projektets vision.

Projektutveckling innebär investering och ansvar för hela processen från idé och markköp till färdigställt projekt. Både projekten och affärsuppläggen i våra samarbeten är unika och skräddarsys efter projektets och parternas förutsättningar, allt för att skapa grundplåten till ett lyckat samarbete och väl genomfört projekt.

NCC för samman finansiering med kunskap om projektering och byggprocess för att skapa inspirerande och hållbara projekt. Även om våra samarbeten har olika upplägg garanteras samtliga projekt det lokala engagemanget från NCC. Ett engagemang som sträcker sig från de tidiga skedena till färdigställd och garantibesiktigad byggnad. Detta ger projektet möjlighet till full utväxling av NCCs interna kompetens när projektet tar form och realiseras, samtidigt som det borgar för ett bestående engagemang genom slutfasen i projektet.

Illustration på en terass med trädäck, solstolar och växter utspridda. Foto/illustration: Okänd
Växjös nya landmärke

NCC och Kärnhem bygger Växjös högsta bostadshus. Det blir 55 meter högt och fördelas på 19 våningar. På toppen blir det en takterrass med en fantastik utsikt åt alla fyra väderstreck.

Närbild på ett av de nya bostadsrätterna i Gustavslund, Helsingborg.
Bostadsrätter, Gustavslund, Helsingborg

Efter ett marköverlåtelseavtal med kommunen utvecklade NCC, i samverkan med SHH Bostad, 55 nya bostadsrättsradhus i attraktiva Gustavslund, Helsingborg. Försäljningen skedde i två etapper som båda snabbt sålde slut.

36 radhus i nya bostadsområde Hammar, Kristianstad

NCC har i samarbete med SHH Bostad Brf Hammars park byggt 36 bostadsrätter i nya bostadsområdet Hammar i östra Kristianstad.

Bild på Per-Arne Martinsson, projektutvecklingschef NCC Building Sweden.
Per-Arne Martinsson

Projektutvecklingschef, NCC Building Sweden