Ytsmarta radhus i Laholm

NCC bygger på uppdrag av Mariastaden Projekt AB 27 ytsmarta radhus i nya området Allarp i kustnära Skummeslövsstrand i Laholms kommun. Husen är likadana som NCC tidigare byggt i bland annat Helsingborg och Halmstad.

Radhusen blir likartade som de populära, ytsmarta bostäder NCC tidigare byggt i Mariastaden i Helsingborg och i området Kärleken i Halmstad. Bostäderna har hög kvalitet, men en effektiv byggmetod håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset.

De 27 bostadsrätterna i Skummeslövsstrand består av vardera 113 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga. Byggstart var i januari 2017 och inflyttning beräknas bli i december.

Efterfrågan på bostäder längs västkusten är stor. Skummeslövsstrand har ett attraktivt läge vid kusten nära E6:an, mellan Båstad och Halmstad, samt cykelavstånd till Båstads nya station.

Intresset för yteffektiva, prisvärda radhus är mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer. Utöver detta område kommer NCC senare under 2017 också att bygga liknande radhus på två orter i Halmstads kommun, Onsjö och Åled.

Bilderna är från likartade hus i Halmstad, som NCC tidigare byggt där. Första spadtaget tas gemensamt av Johan Sjöstedt, Mariastadens Projekt AB, Elisabet Babic, kommunstyrelsens ordförande i Laholm och David Fritzson-Bratt, NCC.

Bild på David Fritzon Bratt, affärschef NCC Building. Foto/illustration: Okänd
David Fritzson Bratt

Affärschef, NCC Building