NCC förvärvar Voglers bergsprängningsverksamhet

NCC Industry förvärvar bergsprängningsverksamheten av Voglers Sverige AB. Affären stärker NCC Industrys position i södra och västra Sverige och ligger i linje med NCC:s strategiska beslut att växa inom bergsprängning.

Voglers är specialiserade på bergsprängning för ballastindustrin. De är i dag verksamma i ett 40-tal anläggningar i södra Sverige och har cirka 25 anställda och hade 2016 en omsättning på ca 80 MSEK.

– Vi är väldigt nöjda med att ha slutit en överenskommelse som gynnar oss bägge. NCC är idag Voglers största kund och när Voglers nu blir en del av NCC stärks vår position på marknaden, säger Björn Abrahamsson, sektorchef Stenmaterial Sverige, NCC Industry.

Voglers Sverige AB, som är ett välkänt sprängföretag i branschen, utför borr- och sprängarbeten i Väst- och Sydsverige. Företaget är väl insatt i de mark- och bergförhållanden som råder i dessa delar av landet. Förutom välrenommerad kompetens medför köpet även tillgång till en nybyggd verkstad i Ulricehamn där NCC framöver kommer att kunna serva delar av maskinparken.

Med förvärvet, som genomförs den 1 december 2017, följer ägarna samt samtliga anställda, ca 25 personer. Klas Vogler, vd kommer arbeta vidare i företaget liksom Jan Johansson, idag produktionschef. NCC Industrys sprängverksamhet leds av Martin Malmsten.

– Vi har mångårig erfarenhet och ett gott samarbete, vi delar samma värderingar där våra kunder kommer att få samma kompetens som tidigare, men nu direkt från NCC. Förvärvet stämmer även överens med NCC:s strategiska ambition att vara en stark lokal partner och att växa inom bergsprängning, säger Martin Malmsten, chef för NCC Industrys sprängverksamhet.

– Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med alla våra kunder, leverantörer och andra samarbetspartners. Att vi nu ingår i NCC:s organisation innebär fortsatt stora möjligheter för oss att utvecklas, säger Klas Vogler, vd Voglers.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Björn Abrahamsson, sektorchef Stenmaterial, NCC Industry, 070-589 01 07
Martin Malmsten, Area manager, NCC Industry, 070-330 10 68
Tove Stål, presschef NCC Sverige, 076-5216102

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.