NCC bygger simhall i Vanda

NCC och Vanda stad har tecknat avtal om en ny simhall i Vanda, Finland. Simhallen är en del av en större satsning på en ny idrottsanläggning i staden som heter Elmo Sport Park. Ordervärdet för simhallen uppgår till cirka 460 MSEK.


Illustration: Siren Arkkitehdit Oy

Simhallen ska bli en av de största simhallarna i landet och är det första projektet som byggs i idrottsanläggningen Elmo Sport Park. Simhallen blir cirka 9 400 kvadratmeter stor och kommer att få sju olika bassänger; en 50-meters bassäng med 10 simbanor, terapibassäng, undervisningsbassäng, hoppbassäng, plaskbassäng, barnbassäng och en kallbassäng. I uppdraget ingår även att bygga ett gym och en träningssal.

Byggnation av simhallar kräver specialistkompetens och det är ett av NCC:s prioriterade segment. NCC har byggt ett stort antal badhus runt om i Norden, vilket har gett en djup kunskap från badhusprojekt med olika förutsättningar och mål.

− Simhallar är krävande våtrumsentreprenader och med vår gedigna erfarenhet kommer vi bygga en anläggning som både passar stadens ekonomi, får en lång livslängd och en effektiv drift över tid. Vi ser fram emot att förverkliga Vanda stads vision om en rejäl satsning på idrott där simhallen blir startskottet, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Simhallen kommer att bli energieffektiv. På byggnadens tak installeras solpaneler och värmen från pool- och duschvattnet kommer att återanvändas. En del av byggnaden kommer också att få så kallade gröna tak.

Byggnationen inleds sommaren 2024 och projektet förväntas vara färdigställt 2026.

Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet om 460 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2024 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.