NCC renoverar Länsförsäkringars kontor i centrala Jönköping

NCC ska på uppdrag av ELL-EFF Fastigheter bygga om Länsförsäkringars kontor i centrala Jönköping. Affären är en totalentreprenad i samverkan och orderregistreras i andra kvartalet 2023.

Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden i Jönköping och Magnus Olsson, vd Länsförsäkringar Jönköping

NCC ska på uppdrag av ELL-EFF Fastigheter renovera Länsförsäkringars kontor i Jönköping. Kontoret är cirka 4.000 kvadratmeter och ligger centralt beläget i staden, vilket ställer höga krav på logistik och materialhantering.

­– Ombyggnationen är en del i vår satsning på att vi ska bli länets mest attraktiva arbetsplats, samtidigt som vi fortsätter att vara en unik, lokal, aktör, nära våra kunder inom bank, försäkring och pension. NCC har bäst mött upp mot våra behov och visioner och det känns mycket bra att nu ha det första spadtaget i sikte, säger Magnus Olsson, vd Länsförsäkringar Jönköping.

Byggnaden Härden 5 som är från 1985 ursprungligen är behov av en omfattande renovering. Ombyggnationen omfattar fem våningsplan och kommer att resultera i ett flexibelt och modernt kontor. Lokalerna blir öppna och anpassade till dagens digitala kundbeteende.

­– Vi känner oss hedrade att bli valda som samarbetspartner när Länsförsäkringar satsar på renovering av sitt kontor i Jönköping. Vi har lång och bred erfarenhet från renoveringar av den här typen av centralt belägna projekt och ser fram emot att få vara med när Länsförsäkringar nu samlar hela sin verksamhet under ett tak, säger Andreas Saltin, affärschef på NCC i Jönköping.

Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under andra kvartalet 2023. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2023 och beräknas vara klart 2026.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Saltin, affärschef NCC Building Jönköping, andreas.saltin@ncc.se
Lotta Wrangle, kommunikationspartner NCC Sverige, lotta.wrangle@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.