NCC bygger 170 bostadsrätter i Järfälla

NCC ska tillsammans med Nordr bygga cirka 170 bostadsrättslägenheter i Veddestaden, Järfälla kommun. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 300 MSEK.

Pionjren
Bildkälla: Nordr

Projektet går under namnet Kvarter 12 och är beläget i Veddesta, Järfälla kommun. Kvarter 12 är först ut av totalt sju kvarter inom Nordrs exploatering i det nya området Veddestaden

– Nordr är mycket glada över att starta Kvarter 12. Veddestaden är Nordrs del i Järfälla kommuns utbyggnad av Barkarby, Stockholmsområdets största stadsomvandlingsprojekt. Samarbetet med NCC har gett en mycket fin produkt med fokus på boendekvalité och hållbarhet, säger Marcus Tärnåsen, Projektchef Veddestaden, Nordr.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 170 bostadsrättslägenheter. Dessa fördelas i ett kvarter med åtta trapphus. Lägenheterna är i storleken 1-4 rum och kommer att miljöcertifieras enligt Svanen.

– Det känns mycket spännande att NCC är en del av Stockholmregionens största stadsomvandlingsprojekt – Veddestaden. Samarbetet med Nordr påbörjades redan under systemhandlingsprojekteringen och har varit mycket lyckosamt. Genom gemensamma krafter har vi optimerat processen vilket har medfört att vi redan nu kan påbörja byggnationen av bostäderna, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggstart skedde under fjärde kvartalet 2021 och projektet beräknas stå klart i slutet av 2024.

Affären uppgår till totalt cirka 300 MSEK och orderregistreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden. 178 MSEK har registrerats under 2021 och 118 MSEK kommer att registreras under 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Bostad Stockholm, annika.gronberg@ncc.se
Amelie Winberg, presschef NCC, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.