NCC:s Alexander Sandstedt är Årets Byggchef 2018

Alexander Sandstedt på NCC Building har blivit utsedd till Årets Byggchef 2018. Juryn lyfter särskilt fram Alexander Sandstedts mångfacetterade ledarskap, moraliska kompass och hans goda förmåga att bygga ett lag med högt säkerhetsfokus.

– Jag oerhört stolt över denna utmärkelse, men det är medarbetarna i mitt lag här på NCC och inom vår avdelning Building Syd som gör mig till en bra ledare och till dem riktar jag ett stort tack, säger Alexander Sandstedt, produktionschef NCC Building.

Utmärkelsen Årets Byggchef delas årligen ut av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. Sex finalister gjorde upp om titeln i år där Alexander Sandstedt, 34 år från NCC, slutligen korades till vinnare. 

Alexander Sandstedt har arbetat på NCC sedan 2008. Senast har han haft rollen som projektchef i partneringprojektet Nya tingsrätten i Lund men arbetar nu som produktionschef inom avdelningen NCC Building Syd.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:
Med en hög integritet håller han den etiska fanan högt i sina projekt - och han har en moralisk kompass som gör det tydligt vad som är rätt och fel. 

Han är uppskattad för att han är rakryggad och tydlig – och rättvis. Han tar ansvar och månar om sin personal, är duktig på att utveckla de yngre och är tydlig med att han hanterar människor - inte kön eller etniciteter.

Han lyckas kombinera det ekonomiska perspektivet med innovationskraft. Han har lyckats driva projekt på nya sätt, avseende både teknik och arbetssätt. Dessutom driver han en arbetsplats med högt säkerhetsfokus, vilket visar att han har förmågan att få till helheten. 

Han har hittat den balans som är så svår; att ha höga krav både på sig själv och sina medarbetare samt att vara målinriktad, engagerad och sakkunnig samtidigt som han är ödmjuk, prestigelös och inlyssnande.

Läs mer om Årets Byggchef i tidningen Byggvärlden

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Alexander Sandstedt, produktionschef NCC Building Syd, 070-389 37 96
Tove Stål, presschef NCC i Sverige, 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.