NCC bygger Arvidsjaurs nya sport- och simhall

NCC och Arvidsjaurs kommun inleder bygget av en ny sport- och simhall. Uppdraget görs i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 250 MSEK.


Bild: Liljewall

Efter en god samverkansprocess tillsammans med NCC har beslutet om att bygga nya sport- och simhallen äntligen landat och vi kan börja bygga den nya efterlängtade anläggningen i Arvidsjaur, säger Åsa Andersson, samhällsbyggnadschef, Arvidsjaur kommun.

Projektet omfattar en simhall med tre bassänger och en sporthall med två idrottsplaner i samma byggnad. Projektet har utformats i nära samarbete tillsammans med Arvidsjaurs kommun och andra kunniga partners. Under samverkansprocessen växte beslutet fram att, i tillägg till den simhall som först planerades, också inkludera en sporthall i projektet.

Simhallen får en motionsbassäng på 25 meter, en multibassäng på tio meter, en barnbassäng om 25 kvadratmeter samt en bubbelpool. Multibassängen kommer att få en höj- och sänkbar botten, och kan anpassas för babysim, vattengymnastik och rehabilitering. Sporthallen kommer rymma en spelplan på 20x40 meter, en om 18x36 meter samt 250 läktarplatser som kan justeras i höjd och bredd.

– I den första fasen kunde vi utveckla och skräddarsy det här projektet på ett fantastiskt sätt tack vare ett väldigt gott partneringsamarbete med Arvidsjaurs kommun. Vi tar med oss erfarenhet och kunskap från många byggda simhallar runt om i landet när vi nu bygger i Arvidsjaur och ser fram emot ett fortsatt gott teamwork med alla inblandade, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Till våren 2023 påbörjas markarbeten för grundläggning, och projektet förväntas bli färdigt under 2025. Affären på totalt cirka 250 MSEK orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Josefin Hermansson, projektchef NCC Building Sweden, 070- 205 21 19, josefin.hermansson@ncc.se
Amelie Winberg, presschef NCC, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.