NCC upprustar och moderniserar Enskededalens servicehus

NCC ska på uppdrag av Micasa Fastigheter renovera Enskededalens servicehus i Enskede, södra Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 250 MSEK.


Foto: Erik Mårtensson, NCC

Enskededalens servicehus, som en del av fastigheten Dalen 20, byggdes 1979. År 2005 förvärvades fastigheten av Micasa Fastigheter. Här utvecklas nu vård- och omsorgsfastigheter samt seniorbostäder.

– Micasa Fastigheter har en tydlig målsättning att fastigheterna ska vara trygga, tillgängliga och väl underhållna. Kvarteret Dalen 20 är ett omfattande ombyggnadsprojekt med högt ställda krav, vi känner oss trygga med NCC som partner tack vare deras gedigna erfarenhet av liknande uppdrag och tidigare leverans av projekt till oss, säger Karl Frisell, projektchef på Micasa Fastigheter.

NCC:s uppdrag är att ge servicehuset en total byggteknisk upprustning. Renoveringen omfattar bland annat rivning, stambyte, ytskiktsrenoveringar, byte av fönster och fönsterdörrar, installationer, takarbeten samt installation av solceller. Uppdraget innebär även upprustning av innergårdarna. Den totala ombyggnaden omfattar cirka
23 000 kvadratmeter med målsättning att bygga 215 seniorbostäder.

– Vi är glada över förtroendet att samarbeta med Micasa Fastigheter igen, speciellt i ett så omfattande och tekniskt avancerat projekt som totalrenoveringen av Enskededalens servicehus. Vi kommer att använda vår gedigna erfarenhet och kompetens i renoveringsarbetet. I början av 2022 påbörjas ombyggnationen, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker under första kvartalet 2022 och servicehuset beräknas stå klart i slutet av 2024.

Affären uppgår till cirka 250 MSEK och orderregistrerades i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Bostad Stockholm, 070-515 80 60
Amelie Winberg, presschef NCC, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.