NCC bygger 143 lägenheter åt Helsingfors stad

NCC har tecknat avtal för att bygga 143 lägenheter i området Laajasalo, Helsingfors på uppdrag av bostadsavdelningen inom Helsingfors stad, HATT. Ordervärdet uppgår till cirka 300 MSEK. 

Illustration av Gunillanpuisto

Uppdraget består av två separata projekt, Gunillanpuisto and Svanströminkuja. Projekt Gunillanpuisto består av två byggnader med 66 bostadsrättslägenheter och parkeringsgarage. Projekt Svanströminkuja innehåller 77 hyresbostäder för seniorer fördelade i två byggnader som byggs ihop. Samtliga byggnader kommer ha bergvärme.

‒ Det här projektet är en bra fortsättning på vår goda och långsiktiga relation mellan Helsingfors stad och NCC, säger Catarina Molén-Runnäs, Head of Building Nordics, NCC.

Byggnationen inleds i början av 2023 och båda projekten väntas vara färdigställda i slutet av 2024.

Uppdraget uppgår till cirka 300 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det fjärde kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, 076-5216102

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.