NCC bygger 64 hyresrätter åt Höganäshem

NCC ska på uppdrag av Höganäshem AB bygga två fastigheter med totalt 64 hyreslägenheter samt två komplementbyggnader på Sjöcronaområdet i centrala Höganäs. Ordern, som är en totalentreprenad, är värd 64 MSEK.

Fastigheterna blir fem respektive sex våningar höga och byggs enligt konceptet NCC Folkboende som innebär välplanerade hyresrätter med hög boendekvalitet och fördelaktig fastighetsekonomi.

– Behovet av hyresrätter i Höganäs är stort. Förutom de två hyresfastigheterna vi redan har i produktion i Folkparken planerar vi för ytterligare tre fastigheter i samma område. Två av dem kommer bli trygghetsboende. I den långsiktiga planen finns ytterligare flera spännande projekt som kommer att ge Höganäs och Kullabygden fler hyreslägenheter, säger Jesper Månsson, VD Höganäshem.

NCC Folkboende ger ytsmarta lägenheter med hög kvalitet. Alla bostäder har balkong. Konceptet har kort byggtid och låg byggkostnad tack vare noggrann planering och en standardiserad produktion, där en stor del gjuts och tillverkas på plats. Markkostnaden blir också lägre eftersom NCC Folkboende är punkthus som byggs på höjden och därför kräver mindre tomt. Genom att bygga yteffektivt och i möjligaste mån standardiserat kan Höganäshem bygga lägenheter till priser som ger fler möjlighet att bo i nyproducerade fastigheter.

– Det känns bra att tillsammans med Höganäshem bygga ytterligare fastigheter i Höganäs. Denna gång enligt vårt koncept NCC Folkboende, som innebär moderna och välplanerade lägenheter som passar såväl gamla som unga. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Vi har hittills byggt eller håller på att bygga 3 500 lägenheter från Kiruna i norr till Trelleborg i söder enligt detta koncept, säger Jessica Snygg, affärschef NCC Building.

Byggarbetet påbörjas under hösten och lägenheterna beräknas bli inflyttningsklara under våren 2019. Affären orderregistrerades i tredje kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

För mer information om NCC Folkboende, se www.ncc.se/folkboende

Välkommen att närvara när första spadtaget tas
Onsdag den 8 november kl 11.30 kommer ett spadtag att tas för att fira uppstarten av projektet. Spadtaget tas av kommunstyrelsens ordförande i Höganäs Peter Sjölander och Höganäshems VD Jesper Månsson. Hör av dig till ann-katrin.johansson@ncc.se för anmälan till spadtaget och mer information.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jessica Snygg, affärschef NCC Building, +46 (0)70-088 82 61
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig Syd NCC, +46 (0)76-521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.