NCC:s Loop Rocks lanseras i Norge

Loop Rocks, NCC:s virtuella marknadsplats där användare kan matcha utbud och efterfrågan av byggmassor som sten och jord mellan varandra etableras nu i Norge. Loop Rocks öppna plattform och app har redan över 9 000 användare i Sverige, Finland och Danmark.

I Norge uppgår marknaden för hantering av jord och sten till cirka 25 miljarder svenska kronor. Norge är det land i världen som har de högsta bygginvesteringarna per capita, enligt Euroconstruct.

-Den norska byggindustrin är en förebild för oss och präglas av stränga miljökrav, moderna byggföretag och stora investeringar. Detta är en stor möjlighet för Loop Rocks som vi inte vill missa, säger Carl Zide, chef Loop Rocks.

En av de viktigaste delarna i Loop Rocks verksamhet är att säkerställa att alla massor som passerar Loop Rocks plattform är miljöprovtagna och innehar rätt dokumentation. I Norge kommer Loop Rocks inledningsvis att samarbeta med ledande lokala miljökonsultföretag för att försäkra användarna om en lokal närvaro.

-Loop Rocks skapar nya cirkulära flöden genom att återanvända byggmassor mellan byggarbetsplatser, anläggningar och lastdeponier. Loop Rocks hjälper sina användare att reducera kostnaderna för hanteringen av byggmassor samtidigt som de minimerar sin miljöpåverkan med färre transporter och ökar återanvändningsgraden av befintliga massor, säger Tor Heimdahl, kommunikationschef för NCC i Norge.

Loop Rocks lanseras den 28 februari i samband med det norska byggevenemanget Stein i Vei. Eventet samlar stora delar av den norska stenmaterialsindustrin för att diskutera framtidens infrastruktur, som nu Loop Rocks hoppas bli en del av.

-Efter den norska expansionen blir Loop Rocks en helnordisk plattform. De nordiska byggmarknaderna har mycket gemensamt och nya digitala lösningar som Loop Rocks skapar synergier som inte tidigare fanns inom och mellan marknaderna, säger Carl Zide, chef för Loop Rocks.

Loop Rocks erhöll åtskilliga priser under 2017 för dess öppna, kostnadsfria och miljöförbättrande plattform. Loop Rocks korades till bästa initiativ inom Hållbara Transporter av Veckans Affärer E-prize, bästa individuella prestation av Swedish Green Building Council, fick ett användarvänlighetspris av InUse Awards och blev finalist till priset årets Digital Disruptor av World Economic Forum.

Loop Rocks, som lanserades i Sverige 2016 och i Danmark och Finland 2017, är en öppen plattform för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser, både mellan företag och privatpersoner. Genom att ”loopa” materialet direkt mellan platserna förhindras att merparten av byggnadsmaterialet, som i nuläget, hamnar på deponi.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Heimdahl, kommunikationschef, NCC Norge +47 95 13 06 93

Carl Zide, chef, Loop Rocks +46 707 943 609

Olof Ehrs, PR-ansvarig, Loop Rocks +46 79 078 74 96

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC. +46 708 84 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.