NCC bygger padelhall och gym i Luleå

På uppdrag av Polargruppen Norr AB ska NCC bygga en padelhall med gym på Porsön i Luleå. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 50 MSEK.


Illustration: Tengbom

Den nya padelhallen blir 3 400 kvadratmeter och kommer att rymma fem inomhusbanor, en singelbana och ett gym i två våningar som anpassas för gymkedjan Nordic Wellness. Hallen byggs på Porsön, nära Luleå universitet.

– Att erbjuda kombinerad träning med folkhälsa och en clubkänsla i nybyggda lokaler känns helt rätt. Med NCC kunskaper som byggentreprenör, känns det tryggt att bygga funktionella träningslokaler, Säger Johan Nilsson, delägare, Polargruppen i Norr AB

– Tack vare vår lokala förankring och vår expertis har vi fått förtroendet att arbeta med Polargruppen. Vi ser fram emot att starta bygget av en modern träningsanläggning som kan höja livskvalitén för många Luleå-bor, säger David Jonsson, projektutvecklare NCC Building Norrland.

Byggstart sker under hösten 2022 med planerad öppning under hösten 2023. Affären på cirka 50 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Jonsson, projektutvecklare, NCC Building. 076-521 54 47
Anni Axelsson, kommunikationspartner Norr NCC, 070-205 32 87


NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank