Catarina Molén-Runnäs ny affärsområdeschef för Building Nordics

Catarina Molén-Runnäs blir ny affärsområdeschef för NCC Building Nordics. Hon tillträder senast 1 februari 2020 och efterträder Klaus Kaae som har beslutat sig för att efter en lång karriär inom NCC lämna sin operativa roll som affärsområdeschef. Han fortsätter som senior rådgivare till bolaget.

Catarina Molén-Runnäs kommer från Nordic Choice Hotels där hon sedan sex år är CPO och VD för Nordic Property Management.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till NCC där jag började min karriär och ta mig an den här rollen. Jag har arbetat på nordisk bas sedan 2004 och ser stor potential i att fortsätta utveckla NCC i Danmark, Norge och Finland”, säger Catarina Molén-Runnäs tillträdande affärsområdeschef för NCC Building Nordics.

Catarina Molén-Runnäs har gedigen erfarenhet från samtliga nordiska länder. Hon började sin karriär på NCC och har sedan dess arbetat med fastighetsutveckling över hela Norden. Hon är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

– Jag välkomnar Catarina Molén-Runnäs tillbaka till NCC. Det finns stora tillväxtmöjligheter för Building Nordics i samtliga tre länder där hennes erfarenhet blir värdefull, säger Tomas Carlsson koncernchef för NCC.

Catarina Molén-Runnäs tillträder senast 1 februari 2020. Klaus Kaae har valt att lämna sin operativa roll efter 34 år på NCC i olika ledande positioner. Han fortsätter på NCC som senior rådgivare.

– Klaus Kaae har spelat en viktig roll för att driva utvecklingen inte bara av NCC utan av hela branschen i Danmark och övriga Norden under sina 34 år på NCC. Jag är glad för att han kommer att fortsätta att bidra till NCC i en annan roll men vill ändå redan nu tacka honom för hans insatser, säger Tomas Carlsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC +46 (0)708847469

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Denna information är sådan information som NCC AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 september 2019 kl. 11:30 CET.

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.