NCC bygger 49 hyresrätter i Laholm

NCC ska på uppdrag av Laholmshem bygga två flerfamiljshus med totalt 49 hyreslägenheter i Laholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 70 MSEK.

Bild: Tidigare byggt NCC Folkboende i Höganäs. Foto Studio-E.

– Laholms kommun har stort behov av fler lägenheter, genom NCC och deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet. ”Tvillingtornen” kommer med sina sex våningar bli kommunens högsta hus, säger Stefan Lundström, VD på Laholmshem.

Bostäderna uppförs i Klarabäcksområdet i centrala Laholm. De 49 lägenheterna fördelas i två huskroppar med sex våningar vardera. Lägenheterna får 2–4 rum och kök med en yta på cirka 50 till 100 kvadratmeter. Bostäderna högst upp har havsutsikt. I NCC:s uppdrag ingår även att bygga kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt parkering.

Bostäderna uppförs enligt NCC Folkboende, ett bostadskoncept med hög boendekvalitet och god fastighetsekonomi. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. NCC har byggt många bostäder enligt detta koncept runt om i Sverige, bland annat i Höganäs, Kristianstad och Trelleborg.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och skapa fler bostäder även i Laholms kommun. Med NCC Folkboende är byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i april 2020 och bostäderna beräknas stå klara i slutet av 2021.

Affären uppgår till cirka 70 MSEK och orderregistrerades i första kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden, 070-261 85 05
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner Syd NCC, 076–5215343

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.