NCC bygger 101 lägenheter i Hyllie i Malmö

NCC uppför på uppdrag av Bonava ett Svanenmärkt flerfamiljshus på Hyllie allé i Malmö. Ordervärdet uppgår till 111 MSEK. 

Projektet omfattar 101 hyresrätter på totalt cirka 6 500 kvadratmeter bruttoarea och är beläget på Hyllie allé i södra Malmö.  

– Det är glädjande att vi tillsammans med Bonava får möjlighet att bygga fler hyresrätter i attraktiva Hyllie. Det här är ett gediget bostadsprojekt med höga arkitektoniska kvaliteter i kombination med ett bra hållbarhetstänk, hela fastigheten kommer att bli Svanenmärkt, säger Louise Palm, affärschef NCC Building.

Projektkonceptet bygger på hus i den nya stadsmiljön med sammanhållen, ståtlig fasad i mörkbrunt tegel och lekfull fönstersättning. Takets utformning, grönskan och det artikulerade hörnet ger projektet en tydlig komposition. Arkitekt är OpenStudio arkitekter genom Pontus Åqvist, Mikael Nordvall och Elin Algotsson.

Hyllie är Malmös mest expansiva område och kommer vara hem till nära 5 000 personer inom ett par år. Här finns plats för de som vill bo klimatsmart och ha nära till kommunikationer, service och grönområden. För de som vill leva där Malmö möter Söderslätt en kvart från kontinenten.

Planerad byggstart är i mars 2017 och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in hösten 2018.

Bonava var fram till sommaren 2016 en del av NCC, men är idag ett helt fristående bolag. 

Affären orderregistreras i första kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Louise Palm, affärschef NCC Building Sweden, +46 (0)70-088 76 47
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig Syd NCC, +46 (0)76-521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.