NCC bygger Hertsö badhus i Luleå

NCC och Luleå kommun inleder nu bygget av Hertsö badhus i Luleå. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till totalt cirka 185 MSEK.


Bild: Liljewall Arkitekter

−Det har varit en lång samverkansprocess fram till detta beslut och det känns bra att vi äntligen är igång med bygget av det efterlängtade nya badhuset på Hertsön, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Anja Johansson.

Nu har vi tillsammans tagit fram systemhandlingar och riktpris och ser fram mot nästa fas där vi inleder själva bygget. Tack vare NCC:s långa erfarenhet och tekniska plattform kan vi säkra ett kostnadseffektivt badhus med beständig kvalitet och effektiv drift, säger Josefin Hermansson, projektchef, NCC Building Sverige.

Samarbetet genomförs i partnering, där NCC och Luleå Kommun i en nära och öppen dialog i en första fas har arbetat med detaljerad projektering.

Badhuset kommer ha många funktioner där även kultur och fritidsförvaltningen ska rymmas. Badhuset inrymmer tre olika bassänger – en motionsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten och en liten barnbassäng för de minsta nybörjarna. I anslutning till badet byggs även ett mindre café.

Markarbete inleds omgående och byggstart planeras till hösten 2022. Badhuset färdigbyggs under 2024. Affären på totalt cirka 185 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Josefin Hermansson, projektchef, NCC Building, 070- 205 21 19, josefin.hermansson@ncc.se
Anni Axelsson, kommunikationspartner Norr NCC, 070-205 32 87, anni.axelsson@ncc.se


NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.