NCC bygger 82 nya lägenheter i Tammerfors, Finland

NCC har tecknat avtal med Asuntosäätiö om att bygga 82 nya bostadsrättslägenheter i området Lamminrahka i närheten av Tammerfors i Finland. Ordervärdet uppgår till cirka 160 MSEK.

Projektet omfattar nybyggnation av två flerbostadshus, två radhus samt en gemensam innergårdsbyggnad och parkeringsplats. De flesta lägenheter som ska byggas kommer att vara familjelägenheter.

Lamminrahka är ett nytt bostadsområde med goda kommunikationer, angränsande till Kangasala och Tammerfors. Lägenheterna är centralt belägna och är det första stora bostadsprojektet i området.

Nu när bygglovet har trätt i kraft kan bygget börja omgående. Projektet kommer att slutföras i början av 2025.

Ordervärdet om cirka 160 MSEK registreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics. 

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.