NCC inleder samarbete om simhall i Haninge

NCC inleder ett samarbete med Haninge kommuns fastighetsförvaltningsbolag Tornberget för att bygga ny simhall i Torvallaområdet, Haninge, söder om Stockholm. Projektet är en totalentreprenad i samverkan och i ett första steg ska parterna tillsammans nu projektera och planera projektet.


Genrebild, NCC

– En ny simhall i centrala Haninge är en viktig prioritering för oss i den politiska ledningen, och är efterlängtad av såväl Haningebor som det lokala föreningslivet. Jag är glad att vi nu kan påbörja arbetet tillsammans med Tornberget och NCC, säger Nicole Forslund (L) kommunalråd och idrotts-, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Haninge kommun.

Den nuvarande simhallen i Torvallaområdet byggdes 1971 och inrymmer idag bland annat en 25-meters bassäng och en undervisningsbassäng. Nu börjar arbetet med nya simhallen.

NCC har handlats upp som entreprenör och uppdraget genomförs som en totalentreprenad i samverkan. Nu inleds arbetet med en förstudie där arkitekt, konstruktör och andra specialister från NCC, Tornberget och Haninge kommun tittar på behov, tekniska lösningar och beräknade kostnader.

– NCC har byggt många simhallar och genom dessa utvecklat en expertis som gjort oss ledande i Sverige inom området. Genom lång erfarenhet och vår tekniska plattform kan vi säkra en kostnadseffektiv simhall med beständig kvalitet och effektiv drift. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Tornberget och Haninge kommun påbörja arbetet, säger Sara Straume, affärschef, NCC Building Sweden

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sara Straume, affärschef, NCC Building Sweden, sara.straume@ncc.se
Linda Grängzell, Communication partner Stockholm, linda.grangzell@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.