NCC bygger ut djursjukhus i Malmö

NCC ska tillsammans med Djurab Svenska Djursjukhus AB bygga ut samt renovera Evidensias djursjukhus i Malmö och anpassa det för framtidens djursjukvård. Uppdraget sker i partnering och ordervärdet uppgår till cirka 75 MSEK.


 

– Verksamheten på Evidensia Djursjukhuset Malmö har växt ur sina lokaler och vi behöver nu bygga ut. Djursjukhuset kommer fortsätta att vara igång dygnet runt under byggtiden, därför genomför vi projektet etappvis och i nära dialog med verksamheten för så liten påverkan som möjligt, säger Örjan Johansson, fastighetschef IVC Evidensia AB.

I den första etappen, som påbörjades i somras, utförs tillbyggnaden som totalt omfattar 1 200 kvadratmeter. När tillbyggnaden är klar kommer verksamheten att flytta in i de nya lokalerna. Därefter påbörjas den andra etappen, vilket innebär renovering av den befintliga delen på 650 kvadratmeter. Projektet som helhet beräknas vara klart 2021. 

– NCC har stor vana och kompetens inom vårdbyggnationer, vilket underlättar i detta projekt där djursjukvård och byggverksamhet ska pågå sida vid sida, säger Ulf Öst, affärschef NCC Building Syd.

Affären, som är en totalentreprenad i partnering, uppgår till 75 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Öst, affärschef NCC Building Syd, 070–0888114
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner Syd NCC, 076–5215343

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.