NCC och Mariastaden Projekt fortsätter samarbetet och bygger radhus på två orter i Halmstads kommun

NCC bygger tillsammans med Mariastaden Projekt AB 30 ytsmarta radhus i Åled och Onsjö (Frösakull) i Halmstads kommun. Ordern fördelas på tio radhus i Åled som blir hyresrätter och 20 i Onsjö som blir bostadsrätter. Ordervärdet uppgår till totalt 50 MSEK.

Efterfrågan på bostäder längs västkusten är stor. Åled ligger i natursköna Nissandalen, drygt en mil nordost om Halmstad vid riksväg 26, medan Onsjö ligger vid kusten nära Frösakull och Tylösand.

– Radhusen blir likadana som de populära, ytsmarta bostäder vi bygger i vår tillsammans med Mariastadens Projekt AB i Skummeslövsstrand i grannkommunen Laholm samt som vi tidigare byggt bland annat i området Kärleken i Halmstad och Mariastaden i Helsingborg, säger Malin Persson, projektchef på NCC i Halmstad.

Radhusen består av vardera 113 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga. Planerad byggstart är i april och inflyttning blir i januari nästa år.

– Intresset för yteffektiva, prisvärda radhus är mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer. Försäljning pågår för fullt nu och vid de tidigare projekten, där samtliga varit bostadsrätter, har alla varit sålda innan byggstart, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Malin Persson, projektchef NCC Building, +46 (0)70-230 15 20
Johan Sjöstedt, Mariastadens Projekt AB, +46 (0)73 100 53 36
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig Syd NCC, +46 (0)76-521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.