NCC bygger 77 lägenheter i Sigtuna

NCC ska på uppdrag av HSB Bostad bygga 77 bostadsrätter i Sigtuna, norr om Stockholm. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 150 MSEK. 


Illustration: Wec360

– Vi är mycket glada över att byggstarta bostadsrättsföreningen Silverskatten i Sigtuna. Vi har ett gott samarbete med NCC och ser fram emot att erbjuda dessa lägenheter till HSBs medlemmar och bosparare, säger Wafa Knutson, affärsområdeschef produktion, HSB Bostad.

Projektet går under namnet HSB brf Silverskatten och är beläget i det nya området Sigtuna Stadsängar, som är ett nybyggt område intill Sigtunas gamla stadskärna med promenadavstånd till Mälaren. Målsättningen för det nya området är att vara Sveriges mest hållbara stadsdel.

NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av 77 bostadsrätter fördelade i två huskroppar med tre till fem våningar. Lägenheterna är välplanerade i storleken 28-126 kvadratmeter med balkong eller uteplats. Ett antal lägenheter blir vindsvåningar med väl tilltagen takhöjd samt loft. I bottenplan i ena huset byggs en cafélokal.

– Vi ser fram emot att fortsätta detta samarbete med HSB Bostad. Under projekteringsfasen har vi, genom ett tätt och kreativt samarbete, arbetat fram en kostnadseffektiv produkt som följer Sigtuna Stadsängars riktlinjer vad gäller hållbarhet. I mars sätter vi spaden i marken för lägenheterna, säger Henrik Lundin, affärschef, NCC Building Sweden.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

Byggstart sker i mars 2021 och första inflyttning beräknas starta sommaren 2023.

Affären uppgår till cirka 150 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Lundin, affärschef, NCC Building Sweden, 070-229 07 22
Linda Grängzell, kommunikationspartner NCC Uppsala/GävleDala, 070-246 05 08

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2019 omsatte NCC 58 miljarder SEK och hade 15 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.