NCC bygger 144 lägenheter i Älvsjöstaden

NCC ska på uppdrag av Familjebostäder bygga 144 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden, söder om Stockholm. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 280 MSEK.

Illustration: AIX Arkitekter

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i tre etapper. Här omvandlas tidigare fabriks- och industrimark till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg. Under 2019 startade NCC tillsammans med Familjebostäder produktionen av ett första projekt i området; Kabelverket med 129 lägenheter med färdigställande i början av 2022. Nu inleds ytterligare ett projekt; Jordkabeln.

– Familjebostäder bygger just nu rekordmycket och Älvsjöstaden är vårt allra största stadsutvecklingsområde. Vi är glada att vi nu kan starta bygget av kvarteret Jordkabeln. Här uppför vi bostäder med hög standard och flera mobilitetstjänster, det ska vara enkelt för våra hyresgäster att leva utan egen bil, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder.

NCC:s uppdrag innebär att bygga 144 hyresrättslägenheter som kommer att fördelas i fyra huskroppar med 3-14 våningar. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-5 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Projektet arbetar efter Älvsjöstadens plan för miljö och energi och bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

– Vårt pågående projekt Kabelverket är ett mycket lyckosamt samarbete med Familjebostäder och vi ser nu fram emot att fortsätta bygga i denna nya och hållbara stadsdel i södra Stockholm, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Byggstart sker i juni 2020 och första inflyttning beräknas sommaren 2023.

Affären uppgår till cirka 280 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Bostad Stockholm, 070-515 80 60,
Tove Stål, presschef NCC, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se  

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.