NCC säljer kontorsfastigheten Company House IV till PensionDanmark

NCC säljer Company House IV, den sista kontorsfastigheten i Delta Park, Vallensbaek strax utanför Köpenhamn, för närmare 340 MSEK.

Vallensbaek

- Det är glädjande att vi nu säljer den fjärde etappen i Delta park, i det attraktiva kontorsområdet Vallensbaek sydväst om centrala Köpenhamn som NCC byggt ut etappvis, säger Ole Faurby, chef för NCC Property Development i Danmark.

Området har ett bra läge med goda kommunikationer för resande med såväl bil som buss, samt  närhet till Kastrup flygplats.

Company House Vallensbæk etapp 4 omfattar totalt cirka 12 000 kvm, varav cirka 10 500 kvm kontorsyta. Uthyrningsgraden uppgår till 74 procent. Bland hyresgästerna återfinns bland andra Orkla Foods. NCC lämnar hyresgarantier i fem år.

NCC har byggt ut området etappvis. De tre första etapperna är fullt uthyrda och sålda till Saremo Properties A/S 2011 samt PKA 2014. Fastigheten förväntas vara hållbarhetscertifierad med DGNB Gold.

Affären får en positiv resultatpåverkan i affärsområde NCC Property Development i det fjärde kvartalet 2019.

NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC 0708 84 74 69, anna.trane@ncc.se

Ulrikke Ekelund, Kommunikationschef PensionDanmark +45 2019 9238
 

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på drygt 57 Mdr SEK och 16 500 anställda 2018. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.