NCC bygger Svanenmärkta hyreslägenheter i Västerås

NCC samverkar med Bostads AB Mimer om att bygga 184 nya hyreslägenheter i Västerås. Lägenheterna som byggs i Malmaberg, Vallby och Vetterslund baseras på NCC Design och NCC Folkboende som står för hög kvalitet och trygg produktion. Uppdraget är uppdelat i tre projekt och den första ordern uppgår till ett värde av 67 MSEK. 

– Mimer jobbar för att bygga bostäder i hela Västerås och genom samarbetet med NCC kan vi på relativt kort tid bygga bra hus i flera stadsdelar. NCC:s bostadskoncept håller hög kvalitet och ett längre samarbete gynnar alla parter. Framför allt får västeråsarna nya fina lägenheter och ett mer varierat utbud av bostadshus i vår stad, säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer.

Bostads AB Mimer och NCC genomför projektet i samverkan där parterna först arbetar tillsammans med utformning, planering, framtagande av systemhandlingar, bygghandlingar och tar fram riktkostnad för de tre projekten. Därefter sker byggnation.

Först ut är kvarteret Lindaren med 44 hyreslägenheter i Malmaberg. Bostäderna uppförs i två hus om fyra våningar enligt NCC Design Quattro, ett koncept med Svanenmärkta hus med gedigna materialval som smidigt byggs på kort tid.

Lägenheterna är yteffektiva, har hög standard och en utformning som ger ett modernt och ljust boende. Bostäderna består av tvåor, treor och fyror, 55-94 kvadratmeter.

– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess för både oss och Bostads AB Mimer. Att valet föll på NCC:s bostadskoncept ger även bostäder med ytsmarta planlösningar, hög boendekvalitet och dessutom låg energianvändning, långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Ulf Ericsson, produktionschef på NCC Building.

Byggstart för kvarteret Lindaren sker sommaren 2017 och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2018.

Affären om 67 MSEK orderregistreras i andra kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building. Orderanmälan av projekten i Vallby och Vetterslund sker löpande när de påbörjas och beräknas uppgå till 163 MSEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Ericsson, produktionschef NCC Building, 070-298 75 64
Linda Sällström, kommunikationsansvarig Mälardalen, 08-585 518 70

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.