NCC utvecklar nytt fastighetsprojekt i Järva Krog

NCC startar nu fastighetsutvecklingsprojektet Nova som omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor, service och handel i Järva Krog, Stockholm. Därmed inleds nästa steg i utvecklingen av kvartersstaden, där NCC sedan tidigare har färdigställt det första kvarteret av tre i området.

Foto: NCC

– Nu fortsätter vi utvecklingen av kvartersstaden Järva Krog som är en trygg och grönskande stadsdel med goda kommunikationsmöjligheter. Här har NCC tidigare utvecklat kontorsprojekten K12 och K11, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet Nova har en bruttoareayta på cirka 13 000 kvadratmeter varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att få en L-form och bestå av två flyglar, med nio respektive tio våningar.

Nova kommer att utvecklas med hyresgästens välmående i centrum med till exempel extra fokus på ljud, ljus och luft. Hållbarhet kommer att genomsyra byggnaden som hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent och erbjuder hållbara hyresavtal, ett stöd för företag som vill driva en hållbar verksamhet och som reglerar hyresvärdens och hyresgästens åtaganden i hållbarhetsarbetet.

– I Nova skapar vi en innovativ och inspirerande arbetsmiljö där människor och mötet står i centrum och där hållbarhet och välmående är självklara ingredienser. Vi vet att detta är högt efterfrågade delar som våra hyresgäster ser ett stort behov av att komma tillbaka till efter en lång period av hemmaarbete, säger Joachim Holmberg.

NCC sålde projektet K12 2019 och K11 2021, samt samarbetat med Aros Bostad i bostadsprojektet Link som ligger i området. Hyresgäster i det första kvarteret är bland andra PUMA, Hewlett Packard Enterprise, Trafikverket, 3M, Philips och NCC.

Byggnationen startar under hösten och projektet beräknas vara färdigt under andra halvåret 2023. Arkitekter i projektet är Equator.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i tredje kvartalet 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm, 070-830 59 97
Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.