NCC bygger Cobot & AMR Hub i Odense

NCC ska på uppdrag av Mobile Industrial Robots och Universal Robots bygga ett nytt huvudkontor till företagen i Odense, Danmark. Byggnaden byggs i trä. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 450 MSEK.


Illustration: 3XN

De två robotbolagen Mobile Industrial Robots och Universal Robots ska få ett nytt gemensamt huvudkontor i Odense – Cobot & AMR Hub. Byggnaden blir cirka 20 000 kvadratmeter stor och byggs i trä. Här kan NCC dra nytta av erfarenheten från den danska Byggnadsstyrelsens nya kontor i Odense, en av Danmarks största träbyggnader.

– I det här projektet får vi möjlighet att använda många av våra kompetenser som även innefattar att bygga i trä. Vi skapar nu ett dynamiskt kontor för två företag som ligger i absolut framkant inom sitt område. De kommer att få ett huvudkontor i toppklass, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Cobot & AMR Hub byggs för att rymma fler anställda och anpassas för att arbeta med ny robotteknik och automation. Kontoret byggs i tre våningar med öppna miljöer, stora fönsterytor och trä både i bärande konstruktioner och på väggarna.

Byggnationen påbörjas i april 2022 och fastigheten förväntas vara klar för inflyttning i januari 2024.

Affären är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 450 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det första kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Presschef NCC Group, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.