NCC bygger en ny kontorsbyggnad för PensionDanmark på Marmormolen i Köpenhamn

PensionDanmark och NCC har tecknat kontrakt för att bygga en 13 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad för cirka 400 MSEK. Minimumkravet är att byggnaden skall erhålla hållbarhetscertifieringen DGNB Gold.

Bron mellan byggnaderna skapar en distinkt bild i stadsrummet. Illustration: PLH Arkitekter

I anslutning till den kommande byggnationen av huvudkontoret för DFDS på Marmormolen i Köpenhamn, som NCC redan bygger, kommer PensionDanmark låta bygga ännu en kontorsbyggnad. NCC har valts som totalentreprenör för byggnaden, som ritades av PLH arkitekter. Kontoret ska stå klart sommaren 2023.

-Vi ser fram emot att komma igång med det spännande bygget som har ett fantastiskt läge och några utsökta arkitektoniska detaljer, säger projektchef Ole Møller Petersen från NCC och tillägger: Projektet genomförs genom ett mycket konstruktivt samarbete mellan kund, konsulter och NCC. Resultatet blir en högkvalitativ kontorsbyggnad när det gäller layout, materialval, hållbarhet och inomhusklimat.

I kontoret finns det plats för cirka 550 fasta arbetsplatser, möteslokaler och en matsal för runt 240 personer. Dessutom kommer det att finnas en källarparkering, cykelparkering och lokaler för butiker på bottenvåningen. NCC samarbetar med ingenjörer från Rambøll och Acting är byggherrens konsult på bygget.

-Med kontorsbyggnaden färdigställer vi området vid Marmormolen, som kommer att svara mot PensionDanmarks önskemål för fastighetsinvesteringar. Vi skapar ett levande attraktivt affärsområde i centrum med vackra omgivningar och med hållbarhet som ledstjärna. Det kommer innebära många fantastiska arbetsplatser och en bra investering för våra medlemmars pensionssparande, säger direktör Marius Møller, PensionDanmark.

Marmormolen ligger centralt i den gamla frihamnen, som på senare år har förvandlats från en internationell hamn till ett populärt bostadsområde med kontor, restauranger, stormarknader och tunnelbana. 

Bygget påbörjas under tredje kvartalet 2021 och beräknas vara klart sommaren 2023. Ordern är på cirka 400 MSEK och kommer att orderregistreras under tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Nordics.  

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, +46 76 521 61 02

NCC:s presstelefon +45 41 70 49 09 samt NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.